24 maj, 18:00–19:00

Så föddes idén till Gapminder

Vad krävs för att få människor att lyssna på fakta? Det tar Anna Rosling Rönnlund från Gapminder upp på den här föreläsningen. Gapminder jobbar för en faktabaserad världsbild genom att ta fram material som är fritt att använda.

Facebookevenemang.

Gapminder är en svensk stiftelse som presenterar fakta om världen på ett sätt som alla kan förstå. Anna Rosling Rönnlund är en av grundarna. I den här föreläsningen berättar hon om uppstarten, hur idén till Gapminder föddes och vad hon lärt sig under resans gång. Vad krävs för att få människor att lyssna på fakta och mota missuppfattningar? Anna presenterar även Gapminders senaste projekt: Dollar street.

Anna Rosling Rönnlund är vd på Gapminder som hon grundade tillsammans med Ola och Hans Rosling 2005. Tillsammans jobbar de för en faktabaserad världsbild. De mäter okunskap om världen och skapar dataprogram och andra undervisningsmaterial för att göra de stora dragen i världens utveckling begripliga och lätta att förstå. Allt material är fritt tillgängligt.

 

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: IIS
    Logo IIS

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.