23 aug, 08:00–16:30

Fortbildning för pedagoger i digital kompetens

I somras genomfördes läroplansförändringar med fokus på digital kompetens, digitalt skapande och programmering. För att hjälpa skolan att möta de nya kraven erbjuder Internetstiftelsen, organisationen bakom Digitala lektioner, kostnadsfri fortbildning för pedagoger som fått i uppdrag att handleda sina kollegor i arbetet med digital kompetens.

Foto: Kristina Alexanderson

 

Nästa utbildningstillfälle är en heldagsutbildning i Stockholm den 23 augusti (FULLBOKAT). Dagen leds av Kristina Alexanderson, ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsningar och en av Sveriges främsta experter på hur man kan jobba med digital kompetens i skolan.

Det blir en fullspäckad dag som ger dig en bild av vad digital kompetens innebär – både generellt och i skolan. Med utgångspunkt i vår öppna lärresurs Digitala lektioner fokuserar vi på praktiskt arbete. Du får med dig konkreta verktyg för att kunna stötta dina kollegor i arbetet med de nya läroplansskrivningarna. Dagen är också en utmärkt möjlighet att nätverka med kollegor och utbyta idéer med varandra.

Utbildningen är kostnadsfri och vi bjuder på lunch och eftermiddagsfika. Eventuella resor och boendekostnader står du som deltagare för. Obs! Ta med en egen dator.

För vem?

Utbildningen riktar sig till dig som fått i uppdrag av din rektor att leda din skola eller kommuns arbete med digital kompetens inom grundskolan. Vi tror att du är IT-pedagog, förstelärare med fokus på digitala verktyg, IKT-lärare eller liknande.

Anmälan

Eventet är fullbokat men det går att anmäla sig till en reservplats genom att klicka på knappen ”Bevaka” till höger.

Program 

Förmiddag:

08:00 Kaffe (Smörgås finns att köpa på Swaj Krubb och Kafé på plan 1.)

8:30-9:20 Presentation av Lund universitets forskningsrapport ”Sök- och källkritik i grundskolan”

Presenteras av Olof Sundin (Lunds universitet) och Kristina Alexanderson (Internetstiftelsen).

9:20-9:30 Bensträckare

9:30-10:15 Skolverket

Jessika Paulsson (Skolverket) presenterar de nya skrivningarna i digital kompetens samt det stödmaterial Skolverket har för pedagoger kring läroplansförändringarna.

10:15-10:45 Digitala lektioner

Kristina Alexanderson (Internetstiftelsen) presenterar Internetstiftelsens resurs Digitala lektioner. Vad finns på resursen och hur fungerar den?

10:45-11:15 Programmering i grundskolan

Måns Jonasson (Internetstiftelsen) berättar om hur man kan arbeta med programmering på högstadiet.

11:15-12:00 Att handleda digitalisering

Maria Franzén (Högåsskolan), förstelärare IKT, berättar om sina erfarenheter av att handleda kollegor i arbetet med att stärka den digitala kompetensen.

12:00-13:00 Lunch

Eftermiddag:

Vi delar upp oss i tre grupper och har stationsarbeten kring programmering i matematik och teknik, digital källkritik samt diskuterar hur man kan göra för att stärka arbetet med digital kompetens i vardagen och stötta kollegor.

13:00-13:45 Stationsarbete 1-3

14:00-14:45 Stationsarbete 1-3

14:45-15:15 Fika

15:15-16:00 Stationsarbete 1-3

16:00-16:30 Gemensam avslutning – Hur gör du i vardagen?

Vi sammanfattar dagen och pratar om modellen för Skolverkets moduler på Lärportalen.

Kontakt

Kristina Alexanderson
kristina.alexanderson@iis.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: IIS
    Logo IIS

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.