23 Aug, 08:30–17:00

Fortbildning för pedagoger i digital kompetens

I sommar genomförs läroplansförändringar med fokus på digital kompetens, digitalt skapande och programmering. För att hjälpa skolan att möta de nya kraven erbjuder Internetstiftelsen, organisationen bakom Digitala lektioner, en kostnadsfri fortbildning för pedagoger som fått i uppdrag att handleda sina kollegor i arbetet med digital kompetens.

Foto: Kristina Alexanderson

Utbildningstillfällena är en heldagsutbildning i Stockholm 19:e juni alternativt den 23 augusti. Dagen leds av Kristina Alexanderson, ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsningar och en av Sveriges främsta experter på hur man kan jobba med digital kompetens i skolan.

Det blir en fullspäckad dag som ger dig en bild av vad digital kompetens innebär – både generellt och i skolan. Med utgångspunkt i vår öppna lärresurs Digitala lektioner fokuserar vi på praktiskt arbete. Du får med dig konkreta verktyg för att kunna stötta dina kollegor i arbetet med de nya läroplansskrivningarna. Dagen är också en utmärkt möjlighet att nätverka med kollegor och utbyta idéer med varandra.

Utbildningen är kostnadsfri och vi bjuder på mat och fika under dagen (mejla eventuell kostpreferenser till therese.ernbrandt@iis.se. Eventuella resor och boendekostnader står du som deltagare för.

För vem?

Utbildningen riktar sig till dig som fått i uppdrag av din rektor att leda din skola eller kommuns arbete med digital kompetens inom grundskolan. Vi tror att du är IT-pedagog, förstelärare med fokus på digitala verktyg, IKT-lärare eller liknande.

Program

Förmiddag:

Start 08:30 Kaffe

09:00-12:00

Välkomna
• Digital kompetens – vad är det?
Utgångspunkt är att Skolverket kommer och presenterar de nya skrivningarna i Digital kompetens och det stöd material de har för pedagoger kring läroplansförändringarna.

• Varför ska lärare förstå programmering? (Kristina Alexanderson)
Med utgångspunkt i lärarens vardag samt Skolverkets material ”Om programmering” samtalar vi om digitaliseringen framväxt, internet och olika begrepp.

• Att arbeta med att stärka den digitala kompetensen i vardagen (Christer Sjögren och Maria Franzen)
Maria och Christer pratar om sina erfarenheter i att handleda kollegor i arbetet med att stärka den digitala kompetensen.

Eftermiddag:

• Workshops kring programmering i matematik och teknik samt digital kompetens (olika spår).
Under eftermiddag arbetar vi med att dels se på de utmaningar som finns i att handleda kollegor till ett arbete med digital kompetens. Sedan tittar vi på vilka resurser som finns och hur du kan arbeta med att stödja dina kollegor i arbetet.

• Hur gör du i vardagen?
Vi sammanfattar dagen och pratar om modellen för Skolverkets moduler på lärportalen.

 

 

Kontakt

Kristina Alexanderson
kristina.alexanderson@iis.se

  • Tid: 23 augusti, 08:30–17:00
  • Plats: Hörsalen, Hammarby Kaj 10D plan 5
  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: IIS
    Logo IIS

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.