29 jan, 12:00–13:00

Facebook 2019 – hur ska Facebook klara ett år till?

Facebook 2019 - vad ska Mark och hans vänner göra för att fungera och överleva? På detta lunchseminarie ger Mattias Beijmo fem förslag till Facebook inför 2019, förslag som dessutom vore bra för demokrati och digitalisering generellt.

Se evenemanget live eller i efterhand här!

Facebook har upplevt ett katastrofalt 2018. Skandal efter skandal, och inte den kanske mest lyckade hanteringen av den efterföljande enorma negativa uppmärksamhet som ti medier världen över. Dessutom har Facebook andra, ständigt pågående utmaningar: Fake news, försök att påverka val och demokrati, näthat, censurfrågor, etc. etc. – precis som vilket land eller jordklot som helst har Facebook frågor om värderingar, policies och lagar som de hittills inte tagit i.

Foto: Lisa Mattisson

Den blå sociala jätten har skrivit om regelboken för hur media, demokrati och kattvideos fungerar. Den har möjliggjort revolution, men också använts som verktyg av diktaturer för att fånga in och döda. För många av oss är den en integrerad del av våra relationer, och har tagit oss närmare, men också längre ifrån, varandra.

Mark och hans vänner vill så gärna bara vara ett tech-företag, men det kommer inte att funka. Facebook måste göra mer för att överleva. Det här seminariet fokuserar på just det: i ljuset av vad som hänt och kanske kommer att hända: Vad måste Facebook göra nu?

På seminariet kommer Mattias Beijmo ge fem förslag till Facebook. Det är förslag som inte nödvändigtvis syftar till att hjälpa Facebook att överleva, utan fem punkter för att vår demokrati som vi känner den ska överleva.

Mattias Beijmo har arbetat med digitialisering i 20 års tid, och 2018 skrev han boken ”De kan inte stoppa oss” om den nya digitala vapenindustrins konsekvenser.

Seminariet är det första i en serie av tolv månatliga föreläsningar. Läs mer om dessa på www.beijmo.org.

Har du inte möjlighet att delta på plats kan du följa presentationen live här:

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Volante

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.