29 nov, 13:00–14:00

Automatisering – ska vi vara oroliga?

Vad är automatisering, hur kommer det att påverka oss och våra jobb, och vilken roll kan mod spela i framtida möten med sådana utmaningar? Det här är några av de frågor som strategikonsult och Fil Dr Jonathan Borggren kommer att prata om under denna lunchföreläsning på Goto 10. Kom och diskutera automatiseringens risker och möjligheter!

Automatisering, dvs teknikutvecklingens påverkan på våra jobb, är ett begrepp vi stöter på allt oftare. Ofta i sällskap med ord som digitalisering, uppsägningar och framtid. Föreläsningen handlar om vad automatisering är, hur Internet och automatisering är nära sammankopplade och vilka effekter det har på jobb, framtid och sysselsättning. Jag kommer även dela med mig av hur jag tror att vi skall gå vidare och vilken roll internet spelar i det.

Jag vänder mig till alla som har intresse av ämnet – både privatpersoner och företag. Min bakgrund är som forskare och medförfattare till en rapport från 2016 om automatiseringens effekter på regionala arbetsmarknader.

Men jag vill också prata lite om modet och betydelsen av att våga byta bransch och börja på något nytt. Automatisering handlar nämligen även om att motivera människor att byta jobb, bransch och yrke. Förhoppningsvis kan jag även inspirera alla som är nystartade företagare eller som gjort någon form av omställning genom att dela med mig av mina personliga erfarenheter av detta. Dvs från akademiker i ett slutet rum till en säljare av idéer.

Avslutningsvis en öppen diskussion om vad automatisering betyder för exempelvis företag verksamma hos Goto 10.

Jonathan Borggren är strategikonsult och Fil Dr i kulturgeografi från Handels i Göteborg. Driver företaget JB SkillFlow AB som är baserat på MindPark i Helsingborg och arbetar mot kunder över hela landet. SkillFlow sysslar med framtidsfrågor och hjälper organisationer med strategier för att hantera automatisering och kompetensförsörjning. För närvarande arbetar SkillFlow med att ta fram ett nationellt förslag på hur bristyrken kan avlastas (och inte ersättas) med hjälp av ny teknik.

 

Titta gärna på den inspelade föreläsningen här,

https://www.youtube.com/watch?v=-eaDrlOSaCw

 

Foto: Produktionskollektivet

Kontakt

Jonathan Borggren
jb@skillflow.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Jonathan Borggren
    Logo Jonathan Borggren

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.