27 apr, 18:30–19:30

Kulturnatten 2019 | Artist talk – Hur ser en stormtroopers vardag ut vid sidan av dödsstjärnan?

Kristina Alexandersons fotografi har uppmärksammats av tidningar som Aftonbladet och engelska Daily Mail. Nu bjuder hon på en föreläsning om att skapa fotografier för internet med leksaker som motiv.

Kristina Alexanderson ger en föreläsning om att skapa fotoprojekt som uppstår på internet och sedan landar på internet. Hon kommer att berätta om sitt fotografi som handlar om att undersöka identitet, vem eller vilka vi blir/är samt vad som definierar oss. I sitt fotografi undersöker Kristina också relationen mellan föräldrar och barn, samt i vilken mån vuxna utgör en förebild eller inte. Frågor som hon närmar sig är: Vad definierar oss, vad bestämmer vilka vi är, blir? Återkommande teman för Kristina är föräldraskap, sökande, längtan och osäkerhet. Föreläsningen avslutas med en visning av utställningen på Goto10 som är en del av Kulturnatten.

Om fotografen

Kristina Alexanderson har uppmärksammats av tidningar som Aftonbladet och engelska Daily Mail för de bilder hon delar med sig av under Creative Commons-licens. Främst har hennes Star Wars-bilder på Stormtroopers fått spridning, för att de skildrar en soldats vardag, en mer mänsklig sida av Imperiets soldater, vardagen och familjelivet. 2015 ställdes Alexandersons bilder ut vid Bryan Ohno Gallery i Seattle, USA. Kristinas podd heter Toy photographers podcast.

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Goto 10
    Logo Goto 10

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.