2 okt, 17:00–20:30

Arbeta med digital läsning – en lärarkväll

Internetstiftelsen erbjuder en serie lärarkvällar för att stärka den digitala kompetensen i skolan. Vi erbjuder en fullspäckad kväll kring digital läsning för svensk- och solärare i grundskolan.

Att utveckla goda, digitala läsare

Hur påverkar den digitala kontexten elevernas läsförståelse? Vilka förmågor är viktiga att träna på för att eleverna ska bli goda, digitala läsare? Hur ska vi förhålla oss till digitala textgenrer som spel och sociala medier? Hur kan vi på bästa sätt använda oss av de fördelar som digitala texter ger, samtidigt som vi hittar strategier för att hantera det som fungerar mindre bra? I Frida Monsens föreläsningen går vi igenom konkreta metoder och exempel från undervisning som är baserad på den forskning som finns på området.

Vill du utveckla din digitala kompetens? Få verktyg och resurser som du kan arbeta med i din undervisning? Kom till vår lärarkväll kring digital läsning. Syftet med Internetstiftelsens lärarkvällar är att du som lärare ska få en inblick i det stöd som vi erbjuder dig som undervisande lärare i svenska och so. Kvällen inleds med en föreläsning av Frida Monsen en rutinerad lärare och föreläsare, med digitalisering som spetskompetens. Frida kommer att ge en inblick till hur du kan arbeta med digital läsning. Kvällen följs sedan upp med att du får en presentation av de resurser som Internetstiftelsen har i form av digitala lektioner, en öppen lärresurs kring digital kompetens. Kvällen avslutas med att Boel Nygren redaktör på digitala lektioner berättar hur du kan arbeta med att utveckla din och dina elevers förståelse för hur språket online kan integreas i ett arbete kring digital kompetens, genom att använda digitalalektioner.se

Programmet ser ut enligt följande

17:00-17:30 Lättare tilltugg
17:30-18:15 Föreläsning av Frida Monsen
18:15-18:30 Om internetstiftelsens skolsatsning Digitala lektioner
18:30-20:00 Är språket i digitala tjänster något annat än det som böckerna innehåller? Vi tittar på Youtube, emoijs och bilder. med Boel Nygren

Eventuella matpreferenser mejlas till nedanstående kontaktperson.

 

Har du inte möjlighet att vara med på plats kan du se detta via vår youtube-kanal här.

Kontakt

Kristina Alexandersson
073-461 40 89
kristina.alexandersson@iis.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Internetstiftelsen
    Logo Internetstiftelsen

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.