4 okt, 09:00–09:30

INSTÄLLT – Äntligen en branschförening och certifiering inom webbtillgänglighet

Nu startar vi IAAP Nordic, en branschorganisation för dig som arbetar med digital tillgänglighet. Kom till Goto 10 och lyssna till vad vi kan erbjuda dig när det gäller medlemskap och certifiering.

Digitaliseringen har enorm potential. Men stora delar av befolkningen har svårt att tillgodogöra sig fördelarna, eftersom majoriteten av dagens gränssnitt inte följer regelverken för tillgänglighet. Det innebär att äldre, nyanlända och personer med olika funktionsnedsättningar har sämre förutsättningar att delta i samhället på lika villkor.

Skälet till att det ser ut så här är bristande kompetens. Krav på tillgänglighet lärs inte ut på universiteten. Antalet expertbolag är ytterst begränsat. Många vill väl men få vet hur. I september i år får hela EU lagstiftning på det här området. Men det är nästan omöjligt att få tag på rätt kompetens. IAAP startades i USA 2013 och vi har nu över 1500 medlemmar. Nu startar vi en nordisk avdelning där du har möjlighet att möta likasinnade, nätverka och lära dig av den internationella eliten på området.

Vi vänder oss till dig som arbetar som utvecklare, projektledare, formgivare, upphandlare och kommunikatör. Vårt syfte är att definiera, främja, påverka och förbättra tillgänglighetsbranschen genom nätverk, utbildning och certifiering.

 

Vi bjuder alla deltagare på kaffe och smörgås.

 

Välkommen,

Kontakt

Frida Sandberg
frida.sandberg@iaapnordic.org

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: IAAP Nordic
    Logo IAAP Nordic

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.