7 nov, 17:00–18:00

Alla ser dig – den personliga integriteten i en digital värld

Mycket har hänt sedan George Orwell beskrev storebrorssamhället 1948. Då var det statens övervakningsapparat som var källan till oro, nu står de stora teknikjättarna i fokus. Välkommen till lanseringseventet för Internetmuseums nya utställning där vi sätter ett högaktuellt ämne – den personliga integriteten i en digital värld – i ett historiskt perspektiv.

Vår personliga data är smörjmedlet för den nya digitala ekonomin, en värdefull produkt allt fler vill få tillgång till. Samtidigt är kunskapen bland svenskarna för hur deras personliga data används låg, och många oroas för hur nätjättarna inkräktar på den personliga integriteten.

Men hur hamnade vi här? Med avstamp i George Orwells roman 1984 guidar dig Internetmuseums Jörgen Löwenfeldt genom kryptokrig, spionprogram, nya affärsmodeller och avslöjanden om massövervakning.

Vi har även bjudit in en av Sveriges främsta IT-säkerhetsexperter, Anne-Marie Eklund Löwinder, som kommer att ge sin syn på utvecklingen. För henne har frågor rörande personlig integritet stått i fokus ända sedan tidigt 90-tal då hon jobbade med utvecklingen av digitala tjänster för statsapparaten och kritiserades av dåvarande minister Leif Pagrotsky då hon och hennes kollegor på IT-kommissionen förordade kryptering.

Det här vill du inte missa! Evenemanget riktar sig till alla som är intresserade av frågor som rör personlig integritet och nutidshistoria.

 

Vi bjuder alla deltagare på lättare tilltugg.

 

 

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangörer: Internetmuseum, Internetstiftelsen
    Logo Internetmuseum
    Logo Internetstiftelsen

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.