.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10

Vad vill du veta om din filterbubbla?

22 okt 2020, 14:00–14:30 | Arrangör: MyFiltr

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Om du kunde få veta en sak om hur ditt individuella flöde i sociala medier förhåller sig till andra användare, vad skulle det vara? Vad är de vanligaste missförstånden om sociala medier? Är filterbubblor verkligen ett så stort problem som de ofta framställs som?

Vi är en nystartad ideell förening som håller på att ta fram en plugin som låter individer göra en analys av vad deras privata flöde på sociala medier innehåller jämfört med andra användare. Tanken är att koppla projektet till hur sociala medier påverkar vår demokrati och att driva detta fram tills valet 2022.

Under detta event kommer vi att presentera projektet i sin helhet; vad det är vi gjort hittills, vilka utmaningar vi står inför just nu (både tekniskt och på idémässig bas), och vad vi drömmer om att åstadkomma. Vi vill gärna höra era idéer och åsikter och få veta vad ni tänker!

Om ni har några frågor eller funderingar är ni välkomna att höra av er till mig direkt på: beatrice@myfiltr.org

/Beatrice Erkers

  • 22 okt 2020, 14:00–14:30
  • Svenska
  • Arrangör: MyFiltr

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event online