.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Profilbilder och selfies då och nu - vad säger din pose?

8 mar 2019, 12:00–13:00 | Arrangör: Internetstiftelsen

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Margareta Gynning föreläser kring normer, etik och bilders makt i konsten.

Vilka normer bestämmer hur vi tar selfies? Hur väljer vi bilder som ger en bild av vem eller vilka vi är på nätet? Vad bestämmer vilka bilder vi gillar och vilka som får mest likes på Instagram? Margareta Gynning utgår från Nationalmuseums samlingar för att ge en bild av vad som styr hur porträtt och kroppsspråk skildrats nu och då. Hon pratar om hur kvinnor och män skildras i konst och fotografi, och vilka normer och värderingar som påverkar vårt sätt att avbilda oss själva och hur vi vill bli avbildade.

Margareta Gynning är förste intendent vid Nationalmuseum i Stockholm. Hon har varit bildpedagog och feministisk forskare som under de senaste trettiofem åren och har producerat många utställningar och pedagogiska program.

 

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm