.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Lär dig anonymisera data (lunchmöte)

29 nov 2018, 11:30–12:30 | Arrangör: Redfield AB

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Lär dig anonymisera data med hjälp av Knime/Arx. Vårt mål är inte enbart att anonymisera data utan att också göra det på ett sätt så att det fortfarande är användbart för avancerad analys. Vi har tagit anonymiseringstekniken till en ny nivå.

Vi kommer kort att gå igenom grunderna för anonymisering, vilka tekniker som finns och hur vi kan nyttja avancerade algoritmer för att göra det omöjligt att reidentifiera data. Poängen här är att det samtidigt ska vara användbart för vidare analys. Vi har tekniken för att uppnå detta.

Syftet med anonymisering:

* Kunna sprida data inom organisationen
* Generera öppet data
* Intäktsgenerering av data
* Kunna dela data med samarbetspartners

Vi är övertygade om att avancerade anonymiseringstekniker kan vara nyckeln till att komma förbi hinder som GDPR och dataskyddsförordningen sätter upp. Runda krångliga regler kring vad som får lagras och vad som behöver gallras.

Vårt mål är att du efter mötet kan komma igång och anonymisera data med hjälp av Knime/Arx.

 

Vi bjuder på enklare lunch (wraps)

  • 29 nov 2018, 11:30–12:30
  • Svenska
  • Arrangör: Redfield AB

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm