Praktisk information och riktlinjer för dig som coworker på plan 2

Gemensamt ansvar

Det gemensamma utrymmet på plan 2 innebär ett gemensamt ansvar. Du som coworker ansvarar för att kök (inklusive kyl och diskmaskin), skrivarutrymme, och förråd hålls fint och i ordning för alla.

Eftersom lokalen är en öppen kontorslokal är det extra viktigt att visa respekt och hänsyn till sina coworker-kollegor.

Visa hänsyn gällande telefonsamtal, möten och diskussioner

Telefonsamtal, diskussioner och möten ska göras på en plats där du inte stör någon annan. Använd gärna mötes- och samtalsrummen till detta eller gå till en plats där andra inte sitter och arbetar för att undvika att störa någon.

Besökare

Det är endast tillåtet att släppa in personer på plan 2 som du själv har bokat möte med. Väntar du besök är det därför bra att du är i närheten av entrén så att du kan öppna och släppa in ditt besök när hen ringer på klockan. Ett annat sätt är att ge ditt telefonnummer till den som ska besöka dig och be hen ringa/sms:a när hen är på plats så att du kan gå och öppna dörren.

Ett annat alternativ är att möta upp dina besökare i cafét på plan 1. Det är trevligare för besökare att vänta i cafét än att stå i trapphuset och ringa på klockan och vänta på att du ska komma och öppna. På det sättet undviker man också att störa andra coworkers på plan 2 eftersom det endast är du som får släppa in ditt besök.

Bokning av mötesrum

I samband med att du flyttade in ska du ha fått tillgång till bokningssystemet som heter YArooms. Se alltid till att vara ute i god tid när du ska boka ett rum eftersom det är strykande åtgång på tiderna. Mötesrummen ska användas för möten (ej för att sitta ensam och arbeta i eller prata i telefon).

Håll tiden: Om du bokat en tid och inte dyker upp inom 15 minuter är rummet fritt fram att nyttjas av någon annan.

Avboka - Om du inte kommer använda rummet ska du avboka det så att någon annan får möjlighet att nyttja rummet.

Extra mötesrum - Ibland händer det att alla rum på plan 2 är upptagna.

Du kan då ta kontakt med vår reception på receptionist@internetstiftelsen.se och höra efter om det finns något ledigt på plan 5. Där finns följande rum:

 • Turing (18 platser)
 • Tiger (6 platser)
 • Vint (6 platser)
 • Ada (3 platser)

Event

På Goto 10 kan du hålla kostnadsfria föreläsningar, workshops, nätverksträffar och annat för både små och stora grupper. Vill du boka och arrangera ett event på Goto 10 gör du det här, https://www.goto10.se/hall-evenemang/

Felanmälan

Om något i lokalen går sönder (ex en toalett, ett handtag, stol) eller om kaffet eller papper till skrivaren tar slut, felanmäl det till receptionen via mejl till receptionist@internetstiftelsen.se.

Kontoret

Kaffe och te

Kaffe och te ingår i den hyra du betalar och finns på plats i köket på plan 2. Det är fritt fram att sätta på en kanna. Skulle något ta slut meddelar du det till receptionen på plan 5. Du når dom via receptionist@internetstiftlesen.se alternativt att du går upp till receptionen på plan 5.

Kylskåp

Kylskåpet är till för att förvara frukost/lunch för dagligt behov samt den mjölk som är till kaffe/te (som Goto 10 står för).
Märk upp din mat som du förvarar i kylskåpet (penna finns vid kylskåpet). Kom ihåg att rensa bort gammal mat och dryck så att det hålls fräscht för allas trevnad. Diska ur och plocka undan din matlåda direkt när du är klar (matlådorna diskas förhand).

Kökshyllor

Kökshyllorna är endast avsedda för Goto 10:s köksutrustning såsom porslin, skålar etc.
Personliga tillbehör får inte förvaras på hyllorna eller runtom i köket. Ta med tomma matlådor hem när dagen är slut eller förvara dom i ditt personliga skåp.

Sopsortering

Det finns en bur för kartonginsamling i skrivarutrymmet, samt skyltar som indikerar var du slänger vad i på papperskorgarna. Är du osäker på vad du ska göra av skräp kan du fråga i receptionen på plan 5 så kommer de att hjälpa er.

Städning

För att städfirman ska komma åt att städa ordentligt på kontoret är det inte tillåtet att ha kartonger, blommor, petflaskor med mera runt om i lokalen. Det är var och ens ansvar att plocka undan efter sig. Har du kartonger etc kan det förvaras i förrådet vid kapprummet.

Växter

Goto 10 har placerat ut växter runtom i lokalen och det är inte tillåtet att ta med sig egna växter för att ha på skrivbordet. Anledningen är att det ska se enhetligt ut men också att det ska vara lätt att städa.

Djur

Även om vi gillar djur av alla de slag så är det inte tillåtet att ta med sig djur in på plan 2.

Posthantering

All post levereras till receptionen på plan 5 som i sin tur lägger den i respektive företags postfack på plan 2. Postfacken finns tillgängliga på det svarta skåpen direkt efter köket.

Besöks- och leveransadress:

 • Ange ert företagsnamn
 • Ange ev. referens
 • c/o Internetstiftelsen i Sverige
 • Hammarby Kaj 10D
 • 120 32 Stockholm

Boxadress:

 • Ange ert företagsnamn
 • Ange referens
 • c/o Internetstiftelsen i Sverige
 • Box 92073
 • 120 07 Stockholm

Observera: Om du anger boxadressen för leveranser får du istället en avi och får hämta ut det på posten.

Vi hoppas att det här samarbetsbaserade initiativet ska fungera och frodas i den här miljön, men detta beror mycket på vårat gemensamma engagemang.

Hälsningar,

Teamet på Goto 10