Goto 10s teknikklubb för unga transpersoner

Teknikklubbens medlemmar får pröva på programmering, bygga robotar och gå på inspirerande studiebesök. 

– Teknikklubben ger barn som är trans möjlighet att utforskar digitala uttryck och skaffa nya kompisar. Förra gången printade vi egna t-shirtar. Vi har också tittat närmare på programmering, 3D-modellering och byggt egna små robotar. Med hjälp av ny kunskap hoppas jag att barnen kan bredda sin kreativitet och hitta ännu fler uttryckssätt, säger Jessica Bäck som startade klubben.

– Vi tar bara emot medlemmar som är transpersoner och mellan 8-12 år. Det är viktig för barnen att träffa andra som gör lite samma resa, att de får vistas i en trygg gemenskap som fattar. Samhället är uppbyggt så att man antingen är tjej eller kille, men det är inte alltid så enkelt, och här vet alla det. På teknikklubben har vi kul. Barnen varvar skapande med bus och skratt och energin är hög!

Teknikklubben träffas en gång i månaden. Just nu har vi sommaruppehåll, men är tillbaka i augusti och tar gärna emot nya medlemmar! För mer information, hör av dig till: jessica.back@internetstiftelsen.se

Teknikklubben är ett samarbete mellan Goto 10 och föreningen Transammans – ett nationellt förbund för transpersoner och närstående.

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.