Nu öppnar vi i Linköping för alla som älskar internet

Linköping blir den tredje staden där Internetstiftelsen öppnar mötesplatsen Goto 10. Här kan besökare kostnadsfritt arbeta, genomföra möten, ta del av eller själva arrangera evenemang, använda 3d-skrivare, spela in poddar och utvidga sina nätverk.

Efter Stockholm och Malmö är det dags att lansera mötesplatsen Goto 10 i ännu en stad, och vi är nu glada att kunna berätta att det blir i Linköping som vi slår upp portarna. Goto 10 kommer att öppnas i nära anslutning till universitetet i fastigheten Collegium i Linköping Science Park.

– Linköping är en av de ledande städerna vad gäller it och teknik och här satsar man på att bli ännu större inom teknisk innovation. Med ett stort och levande universitet och många företag och utvecklingsmiljöer som arbetar med digitalisering, är det en perfekt plats för Goto 10 att vara med och bidra i ekosystemet, säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen.

Goto 10 öppnade först i Stockholm 2017 och under hösten 2020 öppnade en andra mötesplats i Malmö. Idag har Goto 10 över 16 000 medlemmar som tillsammans har genomfört över tusen evenemang och spelat in cirka tusen poddavsnitt. Allt fler deltar och anordnar också digitala event som inte är beroende av den fysiska platsen.

Linköping är en av de ledande städerna vad gäller it och teknik och här satsar man på att bli ännu större inom teknisk innovation. Det är en perfekt plats för Goto 10.

Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen

Vi ses efter sommaren!

Goto 10 Linköping öppnar för allmänheten den 7 september 2022. Adressen är Teknikringen 7 i fastigheten Collegium, i nära anslutning till universitetet.

Goto 10 Linköping kommer att bestå av cirka 700 kvadratmeter fördelat på tre plan. Det kommer att finnas en öppen arbetslounge, avskilda telefonrum och ytor som ger möjligheten för medlemmar att hålla egna evenemang. Det finns även utrustning för att spela in poddar och göra 3d-utskrifter. Allt som behövs för att vistas i och nyttja lokalerna och utrustningen är ett kostnadsfritt medlemskap.