14 mar, 16:00–18:00

DDODD: Din data i framtidens arbetsmarknad

Betydelsen av personuppgifter i samhället fortsätter att växa, men hur kan du ta kontroll över din information och ta del av det värde den medför? Baserat på användning av Mydata-principer i framtidens arbetsmarknad diskuterar vi hur du kan ta kontroll över din data och hur den används.

I ett fördjupande panelsamtal kommer vi att diskutera hur du kan ta ägandeskap över din data och din information och hur du kan få den arbeta för dig genom nya verktyg för framtidens arbetsmarknad.

Som utgångspunkt kommer vi att titta närmre på Arbetsförmedlingens initiativ att utveckla en infrastruktur där du själv bestämmer över hanteringen av din karriärdata, ditt cv och annan information kopplad till det livslånga lärandet. Initiativet bygger på principer som har etablerats av Mydata.org som syftar till att stärka individens egenmakt i relation till sin personliga data, för att individ och samhälle ska kunna utveckla kunskap, fatta välgrundade beslut samt samverka mer medvetet och effektivt med varandra och med organisationer.

Dagens program inleds med Arbetsförmedlingen och iTeam som presenterar sin nya plattform och följs därefter av ett samtal om hantering av personlig data i framtidens arbetsmarknad med en kunnig panel. Panelsamtalet avslutas med ett kort mingel. Evenemanget riktar sig till alla som hanterar personlig data och som är intresserade av individers möjlighet att själva ta kontroll över informationen och hur den används.

Moderator

Jannike Tillå, Internetstiftelsen
Chief Communications and Outreach Officer på Internetstiftelsen. Hon har god insikt i hantering av personlig data och har jobbat med digital utveckling och förändringsprojekt i över 15 år. Jannike har tidigare varit Head of Insights and Development på Bonnier AB där hon jobbat med koncernövergripande frågor.

Paneldeltagare

Anders Granström, Arbetsförmedlingen/Jobtech och ansvarig för framtagandet av MyData-initiativet

Christian Landgren, iTeam

Darja Isaksson, Vinnova

Anna Eriksson, DIGG

Ta kontroll över din data i framtidens arbetsmarknad är del av Din data och din demokrati, en serie evenemang som fokuserar på internetrelaterade frågor i förhållande till samhälle och demokrati. Genom dessa evenemang arbetar Goto 10 för att aktivt öppna upp samtal mellan aktörer. Evenemanget är ett samarbete mellan Internetstiftelsen och Arbetsförmedlingen.

Varmt välkomna!

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangörer: Arbetsförmedlingen, IIS
    Logo Arbetsförmedlingen
    Logo IIS

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.