5 Dec, 18:00–20:30

Skriv historia med Internetmuseum och Wikipedia – uppföljaren

I mitten av oktober skrev vi internethistoria tillsammans under #internetveckan. Det blev en succé, med 42 artiklar, 14 bilder och 2 nya internethistoriska kategorier. Nu får du chansen att vara med igen.

Internetmuseum, som drivs av IIS, har under hösten tagit in en Wikipedian in residence (WiR). Vana Wikipedia-administratören Emma Rydberg jobbar med att sprida internethistorien på världens största uppslagsverk. Här kan du följa arbetet – och här kan du se vad vi mäktade med under internetveckan.

Tillsammans gör vi skillnad.Nu vill vi ha hjälp av dig som är nyfiken på att jobba med Wikipedia och som vill testa det i skarpt läge. Under två och en halv timme (om det behövs) anordnar vi skrivstuga och jobbar ihop med olika ämnen och gör världen lite klokare.

Du kommer också att få höra mer om vad en WiR gör om dagarna. Och så får du en crash course i internethistoria.

Alla är välkomna!

Jörgen Löwenfeldt, verksamhetsansvarig på Internetmuseum, och Emma Rydberg, Wikipedian in Residence, kommer att leda workshopen. (Foto: Kristina Alexanderson CC-BY)

Kontakt

Jörgen Löwenfeldt
jorgen.lowenfeldt@iis.se

  • Tid: 5 december, 18:00–20:30
  • Plats: Goto 10, Hammarby Kaj 10D
  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Internetmuseum
    Logo Internetmuseum

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.