1 dec, 10:00–12:00

Samverkan i praktiken – Utveckling av Öppna data mellan offentliga och privata aktörer (online)

Hur tar man fram nya dataset med externa aktörer? Vilka möjligheter till samarbete har man som offentlig aktör?

I denna workshop delas konkreta erfarenheter från bl.a. öppna data-plattformarna JobTech Dev (Arbetsförmedlingen) och Trafiklab (Samtrafiken).

Frågor som berörs inkluderar licensval för datan, affärsvärdet kontra allmänvärdet av datan, myndigheten som neutral part i styrning, samt tekniska lösningar för insamling, bearbetning och delning av datan. JobTech Dev (Arbetsförmedlingen), TrafikLab (Samtrafiken), Migrationsverket

 

Om meetup-serien

Meetup-serien handlar om hur myndigheter öppet kan samverka, samskapa och kunskapsdela kring sin öppna data tillsammans med både offentliga och privata aktörer. Vi pratar även om hur utveckling av relaterad öppen programvara och standarder kan skapa synergieffekter och driva på innovationen baserat på datan. Meetupsen kommer hålla ett virtuellt workshop-format där vi kunskapsdelar genom presentationer varvat med diskussioner. Vårt mål är att hålla en praktisk tyngdpunkt och hjälpa och inspirera myndigheter i hur de kan ta nästa steg för att öka påverkan och driva på nyttiggörandet av deras öppna data.

 

Notera:
Ett mejl med en anslutningslänk till mötet (som sker via zoom) kommer att skickas till dig som deltagare några dagar före eventet.

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Tid: 1 december, 10:00–12:00
  • Plats: Online
  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangörer: JobTech Dev (Arbetsförmedlingen), TrafikLab (Samtrafiken)

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.