15 maj, 17:00–19:00

Robotkodarn för lärare 4-9

Kom till Goto 10 och testa Robotkodarn, en plattform för robot-programmering i skolan som förenklar uppstart och ger grundläggande övningar i programmering och problemlösning med Arduino-robotar.

Du kommer att få arbeta med applikationen och det material vi har tagit fram för att matcha kursplanerna, under samma former som de workshops vi håller med barn och ungdomar. Ambitionen är att ta bort hinder som gör att teknik och programmering känns svårt, och istället sätta fokus på problemlösning, samarbete och glädjen i att styra robotar och övervinna utmaningar.

Foto: Samuel Unéus / Nordic.js

Genom att jobba med Arduino och C++ får både lärare och elever en väg framåt för att arbeta vidare med hobbyprojekt inom stora och öppna communities. Det ger också möjligheter att närma sig forskningens och näringslivets användning av de här systemen för prototyparbete och elektroniska lösningar. Öppen arkitektur har lett till att hårdvaran är relativt billig och att gemenskaperna runt dem har växt till sig under många år och spridit sig till många olika delar av samhället.

Efter workshopen finns det tid för diskussion om utmaningar och möjligheter med att införa programmering som en del av undervisning, hur öppen teknik kan användas, samt hur en plattform som Robotkodarn kan stödja detta. Vi hoppas på ett öppet utbyte med er!

 

Den här workshopen riktar sig till lärare för åk 4-9, inga förkunskaper behövs.

 

Vi håller också en workshop 22 maj för barn och ungdom 8-16 år.
Anmälan gäller för 1 deltagare.
Vi tillhandahåller både robotar och laptops.

 

Hoppas vi ses!

Vinnovera / Robotkodarn

Kontakt

Oskar Andersson
oskar@vinnovera.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Vinnovera
    Logo Vinnovera

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.