10 okt, 13:00–16:00

Öppen föreläsning – näthat som arbetsmiljöproblem i skolan

Make Equal kommer till Goto 10 och presenterar näthat som ett paraplybegrepp. Vad är egentligen näthat? På vilket sätt är det ett arbetsmiljöproblem i skolan? Hur kan vi jobba förebyggande och förhindra näthat? Hur kan vi som individer, arbetsplats och skola vara en del av förändringen mot ett schysstare internet?

Trakasserier, kränkningar, hot och hat sker inte bara offline. Näthat kan drabba oss alla, men ofta på olika sätt beroende på vilka vi är, hur vi ser ut och vad vi representerar. Internet bör ses som en del av skolelever och skolpersonals arbetsmiljö och därför ingå i skolans arbetsmiljö- och trygghetsarbete.

Hur kan vi förstå näthat? Hur kan skolan ta sitt utrednings- och åtgärdsansvar när sociala medier och internet är en del av många ungas vardag som sträcker sig utanför skolans väggar?

Make Equal presenterar hur vi ser på näthat, dess konsekvenser och hur en kan arbeta i skolan för att förebygga näthat och skapa en trygg arbetsmiljö även online.

Föreläsningen sker inom ramen av Make Equals arvsfondsfinansierade projekt Skärpning.

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Tid: 10 oktober, 13:00–16:00
  • Plats: Annexet, Goto 10, Hammarby Kaj 10A (plan 1)
  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Make Equal
    Logo Make Equal

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.