25 nov, 18:00–19:30

Framtidens smarta hållbara städer – Frågor och svar om AI och demokrati

Artificiell Intelligens kan hjälpa till att skapa klimatneutrala städer i framtiden säger en del, medan andra är mer skeptiska. Är AI ett sätt att säkra demokratins framtid, eller skapar vi nya samhälleliga utmaningar?

Foto: Public Domain

Två AI-professorer från KTH, Hedvig Kjellström och Magnus Boman, svarar på frågor från Allan Larsson och publiken om hur digitalisering och artificiell intelligens kan påverka ekonomin, arbetslivet och samhället/politiken/demokratin i framtiden. Allan är styrelseordförande i Viable Cities, ett strategiskt innovationsprogram med en miljard kronor i budget. Han innehar även nyckelpositioner i den europeiska kommissionens arbete kring dessa frågor.

Hedvig och Magnus har just nu ett VINNOVA-projekt om framtidens smarta hållbara städer och bloggar om detta i Viable Cities kanal på plattformen Medium. Det här evenemanget är ett sätt att få kontakt med både policymakare och en intresserad allmänhet i frågor som just nu verkar engagera många.

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: KTH

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.