23 aug, 08:30–17:00

Fortbildning för pedagoger i digital kompetens

I sommar genomförs läroplansförändringar med fokus på digital kompetens, digitalt skapande och programmering. För att hjälpa skolan att möta de nya kraven erbjuder Internetstiftelsen en kostnadsfri fortbildning för pedagoger som fått i uppdrag att handleda sina kollegor i arbetet med digital kompetens.

Foto: Kristina Alexanderson

Det andra utbildningstillfället är en heldagsutbildning i Stockholm 23:e augusti. Dagen leds av Kristina Alexanderson, ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsningar och en av Sveriges främsta experter på hur man kan jobba med digital kompetens i skolan.

Det blir en fullspäckad dag som ger dig en bild av vad digital kompetens innebär – både generellt och i skolan. Med utgångspunkt i vår öppna lärresurs Digitala lektioner fokuserar vi på praktiskt arbete. Du får med dig konkreta verktyg för att kunna stötta dina kollegor i arbetet med de nya läroplansskrivningarna. Dagen är också en utmärkt möjlighet att nätverka med kollegor och utbyta idéer med varandra.

Utbildningen är kostnadsfri och vi bjuder på mat och fika under dagen (mejla eventuella kostpreferenser till therese.ernbrandt@iis.se). Eventuella resor och boendekostnader står du som deltagare för.

För vem?

Utbildningen riktar sig till dig som fått i uppdrag av din rektor att leda din skola eller kommuns arbete med digital kompetens inom grundskolan. Vi tror att du är IT-pedagog, förstelärare med fokus på digitala verktyg, IKT-lärare eller liknande.

Program 

Förmiddag:

08:o0 Kaffe (Vill du ha en smörgås går det att köpa i caféet som finns i bottenvåningen)

8:30-9:20 Presentation av rapporten Lund Universitets forskningsrapport Sök- och källkritik i grundskolan med Olof Sundin och Kristina Alexanderson

9:20-9:30 Bensträckare

9:30-10:15 Skolverket

Utgångspunkt är att Skolverket kommer och presenterar de nya skrivningarna i Digital kompetens och det stöd material de har för pedagoger kring läroplansförändringarna.

10:15-10:45 Digitala lektioner

Kristina Alexanderson presenterar kort Internetstiftelsens resurs Digitala lektioner. Vad finns på resursen och hur fungerar den?

10:45-11:15 Måns Jonasson (Internetstiftelsen) om programmering i grundskolan

11:15-12:00 Maria Franzen (Högåsskolan) Att handleda kollegor.

Att arbeta med att stärka den digitala kompetensen i vardagen. Maria Franzen pratar om sina erfarenheter i att handleda kollegor i arbetet med att stärka den digitala kompetensen.

12:00-13:00 Lunch

Eftermiddag:

Stationsarbete kring  programmering i matematik och teknik och digital kompetens generellt samt diskussion kring hur man arbeta med att stärka arbetet med digital kompetens i vardagen och hur man stöttar kollegor.

13:00-13:45 Stationsarbete 1

14:00-14:45 Station 2

14:45-15:15 Fika

15:15-16:00 Station 3

16:00-16:30 Gemensam avslutning

• Hur gör du i vardagen?
Vi sammanfattar dagen och pratar om modellen för Skolverkets moduler på lärportalen.

Kontakt

Therese Ernbrandt
therese.ernbrandt@iis.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: IIS
    Logo IIS

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.