5 mar, 17:00–18:00

Älska ditt brödrostbarn! Så får vi fler tjejer att plugga teknik

Alla barn är nyfikna. Vissa blir mer uppmuntrade än andra, och går från att förstöra familjens brödrost till att utveckla Volvos nya elbilar. Men hur kommer det sig att det är just så många flickor som fastnar vid brödrosten och inte uppmuntras att utforska vidare? Varför är civilingenjör fortfarande ett typiskt manligt yrke?

Vi måste öka de svenska företagens konkurrenskraft, men det är såklart omöjligt utan en säkrad kompetensförsörjningen. Både tjejer och killar är intresserade av teknik men det är påfallande många tjejer som inte väljer att läsa teknik eller jobba med teknik. Varför är det så?

Välkommen på en föreläsning med Amelie von Zweigbergk under mångfaldsveckan på Goto 10.

Om talaren
Amelie har varit statssekreterare åt fem ministrar, suttit i UNESCOs styrelse i Paris, varit projektledare för det orange pensionsbrevet, utrett gymnasieskolan och yrkesutbildningarna, borrat i EU:s demokratiska underskott och arbetat för en stor arbetsgivarorganisation.

Kom och låt dig inspireras!

 

Detta evenemang kommer att livesändas, titta här:

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Internetstiftelsen
    Logo Internetstiftelsen

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.